El Vinyer el celler d'Eva Carmona a Fígols de Tremp

Llista de productes per marca El Vinyer

Els pares de l’Eva, enòloga i impulsora d’El Vinyer, van decidir als voltants del 2002 recuperar una zona amb una llarga tradició vitícola. Amb la finalitat de vendre raïm, la Nati i el Josep, van plantar 10 ha de vinya al Pallars, en una zona coneguda com els vinyers de Fígols, on abans els veïns d’aquesta població havien cultivat la vinya.

El Vinyer és com la família sempre havia anomenat aquesta finca, malgrat que el cultiu de vinya hi va desaparèixer durant molt de temps. Així que El Vinyer era el nom idoni per a aquest celler.

Després d’uns anys formant-se i treballant fora del Pallars, finalment, l’Eva decidí tornar a la seva terra natal i aleshores va iniciar el seu propi projecte com sempre havia volgut. Aprofitant part de la collita de la vinya familiar, durant la verema del 2014 va ser quan El Vinyer entrà en producció. Va ser el 2015 quan es van embotellar i comercialitzar els primers vins dins la DO Costers de Segre.

Els vins d’El Vinyer intenten transmetre paral·lelament la cultura i l’entorn Pallaresos, així, des de la geologia fins a la parla els donen nom. Frescos i aromàtics són un clar reflex del terreny i el clima de la Conca de Tremp.

Filtres actius